Renewables
Back to the course catalogue

Ståltau – kontroll og vedlikehold

Course information

Target group:

Personell som skal bruke og kontrollere ståltau.

Description:

Hensikt: Opplæringen er ment å gi personell en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i bruk og vedlikehold av ståltau.


Kurset gir en grundig innføring i kunnskap om ståltau, riktig bruk / valg av ståltau og om hvilke krav det settes til de som bruker og kontrollerer ståltau.

Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav (forskrift om utførelse av arbeid) §10-1. Krav om dokumentert sikkerhetsopplæring for arbeidsutstyr som krever særlig forsiktighet ved bruk Når arbeidsgiver etter en risikovurdering finner at arbeidsutstyret krever særlig forsiktighet ved bruk, kan det bare benyttes arbeidstakere som har dokumentert sikkerhetsopplæring etter §10-2 §10-2. Krav om dokumentert sikkerhetsopplæring ved bruk av arbeidsutstyr

Den som skal bruke arbeidsutstyr som nevnt i §10-1 og §10-3, skal ha praktisk og teoretisk opplæring som gir kunnskaper om oppbygging, betjening, bruksegenskaper og bruksområde, samt vedlikehold og kontroll.


Innhold:

– Grunnleggende teori om ståltau
– Konstruksjon
– Egenskaper
– Endefester
– Kasteblokker / Wireskiver
– Riktig valg av ståltau
– Riktig bruk av ståltau
– Riktig spoling og innkjøring av ståltau
– Vedlikehold av ståltau
– Smøring av ståltau
– Skader på ståltau
– Kasseringsregler
– Kontrollering av ståltau i samsvar med standard ISO-4309
– Eksamen

Course classes Total hits: 0

View all
information icon
There are no available course dates for this course in the near future. Please contact Trainingportal, if you would like a quote on a in-house course or to receive information about when the course is set up again. Contact information, Trainingportal:
Telephone number: +47 24 15 55 55

Contact

Do you want more information about the course, or do you want to order?

Contact us at Tel: +47 24 15 55 55 , or send us an e-mail.

E-mail : support@trainingportal.no