Oil and Gas
Back to the course catalogue

Hvordan gjøre risikovurderinger

Course information

Target group:

Målgruppe er beslutningstakere innen landbasert industri, offshoreindustrien og offentlig forvaltning; prosjektledere, linjeledere og prosjektmedarbeidere, samt personer som arbeider med risikoanalyse og risikostyring.

Description:

KURSBESKRIVELSE

I en risikovurdering kartlegges hendelser som kan inntre og hva disse hendelsene kan føre til. I dette kurset har vi fokus på uønskede hendelser. Dette kan for eksempel være gasslekkasje eller en brannpå en oljeplattform,  at utstyr slutter å virke under en operasjon på et sykehus eller at det skjer en ulykke i  gjennomføringen av en arbeidsoppgave.Risikoanalyseprosessen består av tre faser: 

1) Planlegging

2) Risikovurdering

3) Risikohåndtering

Dette kurset viser hvordan disse fasene kan planlegges og gjennomføres i praksis. Det finnes mange veiledninger og standarder for hvordan en risikovurdering kan gjennomføres, og mange er tilpasset spesifikke bransjer og fagområder. Dettekurset presenterer en generell tilnærming som kan anvendes i de fleste bransjer. 

 

KURSINNHOLD

•Introduksjon:

Hva er risiko? Hva er hensikten med en risikovurdering?

 

•Risikovurdering og risikostyring:

Beskrivelse av trinnene i en risikovurdering, hva som er viktig å passe på ved de ulike trinnene, samt hvordan risik ovurderingen kan brukes i risikostyring. 

 

•Risikoanalysemetoder:

Det finnes en rekke ulike risikoanalysemetoder som er egnet til å se på ulike problemstillinger.Det gis en introduksjon til noen av disse; Hazid/grovanalyse, SJA, HAZOP, FMEA og QRA. Kunsten er å velge en metode som er godt tilpasset problemstillingen du ser på.

 

 

STANDARDER SOM REFERERES TIL IKURSET

- ISO 31000:2018 Risikostyring

 

HVORDAN ER DETTE KURSET TIL NYTTE FOR MEG, OG FOR MIN BEDRIFT?

Etter avsluttet kurs skal deltakerne være i stand til å forstå hva en risikoanalyse er og kjenne de ulike fasene som inngår i risikoanalyseprosessen. Deltakerne vil også ha grunnleggende kunnskaper om:

• Ulike risikoanalysemetoder.

• Valg av ulike risikoanalysemetoder innenfor de tre hovedkategoriene; forenklet risikoanalyse, standard risikoanalyse og modellbasert risikoanalyse.

• Typiske fallgruver for planlegging og gjennomføring av risikoanalyser. 

• Forståelse for hvordan risikoanalyser kan bidra med beslutningsstøtte.

 

 

For ytterligere informasjon og pristilbud: http://www.hseacademy.com

learning@proactima.com

Tlf:  4000 1933

Contact

Do you want more information about the course, or do you want to order?

Contact us at Tel: +47 24 15 55 55 , or send us an e-mail.

E-mail : support@trainingportal.no