Oil and Gas
Back to the course catalogue

Grunnleggende kurs flensearbeid iht. NS EN 1591 - 4

Course information

Target group:

Mekanikere Industrirørleggere Prosessteknikere Arbeidsledere Planleggere Lærlinger (fordel med praksis, men ikke ett krav) Fagpersonell hos entreprenører som utfører installasjon og vedlikehold på tanker, varmevekslere, ventiler og rør, prosessanlegg hvor det er montasje av flenser og støtter.

Description:

En viktig del av Hytorc Norge sitt totalkonsept er kurs og opplæring i arbeid på flenser og boltede forbindelser. Vi har vært med i utviklingen av kurs siden OLF startet sitt Gasslekkasjeprosjekt i 2003 og frem til dagens krav som er i henhold til NS-EN 1591-4.

Bransjens krav til opplæring har gitt resultater i form av betydelig nedgang i antall lekkasjer både on og offshore. Utførende operatør får bedre forståelse og økt kompetanse som også gir en sikrere hverdag i dette viktige arbeidet.

Grunnleggende kurs i flensearbeid går over fire dager med teoretisk og praktisk opplæring. For begge deler gjennomføres det eksamen og ved bestått gir dette en godkjenning som er gyldig i fem år.
Innen utløpsfrist må et en dags repetisjonskurs gjennomføres som ved bestått gir nye fem års gyldighet.

I Stavanger og Bergen gjennomføres kurs i nye tilpassede lokaler. I tillegg har vi mulighet for å avholde komplette kurs hos kunde.

Hovedmål med kurset er å gi nødvendig og påkrevd opplæring for å kunne utføre selvstendig arbeid på flenser og boltede forbindelser. Opplæringen gir deltakerne grunnleggende kunnskaper om blant annet:

Flenser
Klammer
Bolter og smøring
Pakninger
Arbeidsprosedyrer
Forståelse og sikker bruk av hydraulisk verktøy, momentnøkler og utstyr
Tilhørende dokumenter

Timeplanen dekker følgende tabeller i EN1591-4:2013: 1, 2, 3, 6, 7 og 8.

Course classes Total hits: 0

View all
information icon
There are no available course dates for this course in the near future. Please contact Trainingportal, if you would like a quote on a in-house course or to receive information about when the course is set up again. Contact information, Trainingportal:
Telephone number: +47 24 15 55 55

Contact

Do you want more information about the course, or do you want to order?

Contact us at Tel: +47 24 15 55 55 , or send us an e-mail.

E-mail : support@trainingportal.no